Foto's

We zijn begonnen met het maken van het frame. De Gamma en Belderok hebben ons veel hout gesponsord hierdoor hebben we een goede start kunnen maken. De onderplaat is geen hout maar trespa (kunstof plaat is extra slijtvast en goed bestand tegen water)

  C.V.H. tuinonderhoud heeft ons een scooter gesponsord deze scooter hebben we kunnen opvoeren en met dank aan ld scooters hebben we hem nog sneller kunnen maken door middel van een snelle uitlaat.

 

Ondertussen zijn we al een stuk verder met het bouwen van de Hovercraft.

 

 

We zijn begonnen met het dichtmaken van de hovercraft.

we zijn verder gegaan met het dicht maken van de tunnel. Dit was veel werk vanwege alle schuine hoeken maar het is goed gelukt. 

De tunnel zit nu van onder helemaal dicht. Hier worden later de zakken aan bevestigd voor het zweven.

We hebben de voorste tunnel bevestigd. Er licht een 3,5 pk motor op, de propeller draait nu 1500 toeren. Deze motor komt net niet op zijn toeren en we willen waarschijnlijk een zwaardere motor plaatsen waar we nog naar opzoek zijn.

Hier onder volgen een paar foto's voor de ophanging van de achterste propeller. Hier waren nog wat problemen mee omdat de propeller een bepaalde richting moet draaien, anders word de lucht niet goed verplaatst. We hebben nu een propeller van een combine. Met de motor zijn we ook nog aan het testen, we hebben ook nog een 5 pk motor van een tuinfrees.

We  hebben een gesprek gehad met Harold Buijsse hij adviseerde ons om eerst de voortstuwing op te lossen door de hovercraft op wieltjes te zetten en door een propeller vooruit te laten gaan.  Voor de lift moeten we nog even kijken hoe we het best de druk opbouwen. Hier gaan we nog verder aan werken en uitbedenken. 

De tunnel waar de lucht door stroomt.

We hebben veel kunnen doen in de eerste week van de kerstvakantie. Na de vakantie gaan we weer verder, we gaan dan beginnen met het bevestigen van de propellor aan de achterkant.  

We zijn begonnen met het maken van het zitgedeelte en we zijn verder gegaan met het dicht maken van de achterkant.

We zijn klaar met het dicht maken van de hovercraft!

De gaten voor de rok hebben we geboord. De rok waren we eerst van plan te maken uit verschillende zakken maar we hebben nu besloten om de rok te maken uit een grote zak, die we zo snel mogelijk gaan maken. De voorste ventillator moet nog wel voorzien worden van een 12 pk motor anders hebben we zeker niet genoeg lucht.

We zijn begonnen met het maken van een proefmodel van onze rok. En tot onze verbazing lukte het om de hovercraft te laten zweven! We hebben nog wel een grotere motor nodig om hem goed te laten zweven want hij komt niet hoog genoeg. Maar we waren blij verrast met ons resultaat!

We hebben nu een 12 pk motor op de hovercraft gelegt. De hovercraft zweeft nu ongeveer 10 cm hoog, dit is wat we wilden berijken.

 

We zijn nu begonnen met schilderen. de eerst 2 lagen grondverf staan er nu op. Onze verf is gesponsord door het schilders bedrijf van IJzerloo. 

De hovercraft heeft nu de goede kleur en moet nog een laag op geverft worden. De uiteindelijke rok is ook gemaakt en gemonteerd deze is een stuk sterker en slijt minder snel.

Het maken van de nieuwe rok.

De rok zit aan de bovenkant bevestigt aan de hovercraft dmv van een metalen strip met schroeven. Aan de onderkant hebben we ringen in het zeil geslogen en daar een tie-wrap door gehaald die vast gemaakt zijn aan de hovercraft.

We hebben de hovercraft nog eens geschilderd maar nu iets lichter blauw.

 

De voorste propellor is gebroken. Dit is een grote tegenslag. Een propeller van de zelfde grote kunnen we niet vinden dus hebben we besloten om een grotere tunnel te steken met een grotere propeller. 

 

We hebben er een grotere tunnel op gezet. Nu gaan we maandag de propellor er in steken en kunnen we hem weer laten zweven.

De flappen draaien nu ook mee wanneer je aan het stuur draait.

 

 

Hier ziet u wat foto's van onze presentatie.

De dag na de presentatie hebben we de hovercraft nog even laten draaien op school.

Onze natuurkunde docent en tevens ook onze pws begeleider Lucas Neevens van Baal heeft ook een rondje gemaakt met onze hovercraft.

We hebben daarna de hovercraft opgeladen. We zijn van plan om in de zomervakantie de hovercraft nog te verbeteren.